2015

1. kvartfinale

TimeZone Project
Stian Swensson Trio

2. kvartfinale

North
SHITPISSNVOMIT

3. kvartfinale

S.A.L.I.G.I.A.
Viktor Sandström Trio

4. kvartfinale

Morten Duun Kvintet
Spine

1. semifinale

TimeZone Project
North

2. semifinale

Viktor Sandström Trio
Morten Duun Kvintet

Finale 2015

02. maj
North
Viktor Sandstrom Trio

Nordisk trio vinder Ung Jazz

Viktor Sandström Trio
Lørdag den 2. maj blev den unge guitarist Viktor Sandström og hans trio kåret som vinder af den 16. udgave af talentkonkurrencen Ung Jazz. Det skete efter en intens finale på Jazzhouse i København, hvor aftenens jury, publikum og DR P8 Jazz’ lyttere oplevede de to bands North og Viktor Sandström Trio dyste.

Lørdag aften dannede Jazzhouse rammen for finalen i den landsdækkende musikkonkurrence Ung Jazz. Efter to medrivende koncerter, der i øvrigt blev live-transmitteret på DR P8 Jazz, kårede aftenens jury guitaristen Viktor Sandström og hans trio som vinder, mens den nordisk inspirerede klavertrio North fik en andenplads.

Tæt finale
Juryen, der bestod af sangerinde Trinelise Væring, trommeslager Frands Rifbjerg og pianist Søren Bebe, var begejstrede for begge bands, men lagde i udvælgelsen vægt på, at et af dem skilte sig særligt ud:

“Vi var enige om at have hørt to fantastiske koncerter, så det var en svær afgørelse. Det var to lige gode bands, på hver deres parametre. Der var dog ét band, der skilte sig ud, med musikalsk overskud, elegance og flot dynamik, og det var Viktor Sandström trio.”

Anden gang er lykkens gang
Vinderen selv var glad og lettet over at kunne kalde sig vinder af Ung Jazz, efter han sidste år blev nummer to sammen med bandet Rhombus:

“Jeg har været mere spændt op til finalen i år, fordi jeg er her med min egen trio og min egen musik denne gang. Jeg havde egentlig ikke regnet med at vinde, da North virkelig også spillede en god koncert, så nu skal jeg først og fremmest lige bearbejde det hele.”

Viktor Sandström, der er født i Sverige, men nu bosat i København, hvor han har læst på konservatoriet, fortsætter: “Jeg håber på, at jeg med titlen som Ung Jazz vinder på CV’et kan få åbnet nogle døre, så jeg kan komme ud og spille en masse koncerter. Måske endda lave en længere turné, og gerne i udlandet.”

Viktor Sandström Trio fik - ud over klapsalver, diplom og champagne - tildelt 15.000 kroner i turnéstøtte fra JazzDanmark, som står bag Ung Jazz, samt 5.000 kr. fra musikkæden 4Sound. Forude venter koncerter på en række af Danmarks store jazzfestivaler. Man vil for eksempel kunne opleve trioen på Copenhagen Jazz Festival, Aarhus Jazz Festival og Modern Jazz Days i Køge.

Den 17. udgave af Ung Jazz begynder til februar 2016, og der åbnes for tilmeldinger medio november 2015.