2017

1. kvartfinale 2017

Sarah Thordsen Band
ALAWARI!

2. kvartfinale 2017

Speedball
Hustruvold

3. kvartfinale 2017

Mads Houe & The Quavers Combo
Man And Possibility

4. kvartfinale 2017

Claudia Campagnol
Emil Savery Band

1. semifinale 2017

ALAWARI!
Hustruvold

2. semifinale 2017

10. mar
Mads Houe & The Quavers
Claudia Campagnol

Finale 2017

15. apr
ALAWARI!
Claudia Campagnol

Ung Jazz 2017 skal finde sin vinder

ALAWARI
Den 18. udgave af Ung Jazz fandt lørdag aften sin vinder. Koncerten blev afholdt i Jazzhouse, hvor finalen stod mellem sekstetten ALAWARI! og Claudia Campagnol. Førstnævnte, ALAWARI!, endte med at vinde juryens stemmer.

Der var endnu en gang propfyldt i Jazzhouse, da den 18. finale i Ung Jazz blev afviklet i den store scene. Her dystede sekstetten ALAWARI! og sanger/pianist Claudia Campagnol om at kunne kalde sig vinder af den landsdækkende konkurrence for unge jazztalenter.

Aftenen startede med Claudia Campagnols solooptræden, hvor salen fik en smagsprøve på hendes soul’ede jazzkompositioner, klangfulde vokal og fine klaverspil. Næste finalist på scene var ALAWARI!, der med en bragende blæsersektion lagde “hårdt” ud, og de næste 45 minutter var publikum inviteret inden for i bandets free jazz inspirerede univers. Herefter var det op til aftenens jury at gøre deres arbejde og finde vinderen af Ung Jazz 2017, hvilket endte med at blive den københavnske sekstet.

Telepatisk kommunikation
Tidliger Ung Jazz vinder og pianist Lars Fiil, Phronesis bassist Jasper Højby og DMA Jazz vinder og pianist Kathrine Windfeld, udgjorde aftenens jury, og de havde i deres motivation følgende ord at sætte på ALAWARI!:

“Et modigt og modent band med en stærk kollektiv lyd. Flotte kompositioner med god variation i teksturerne. Et stærkt samspil med en til tider telepatisk kommunikation.”

Om sejren sagde bassist i ALAWARI!, Jonatan Bak, efter koncerten:

“Det har været enormt givende at have de 3 koncert deadlines (kvartfinalen, semifinalen og finalen). Vi har til hver gang arbejdet meget dybdegående med vores materiale og holdt de intense og inspirerende snakke kørende. At det hele så kulminerer i en koncert for et udsolgt Jazzhouse var for vildt! Vi er helt vildt glade og kommer til at arbejde hårdt på at gøre vores næste optræden endnu vildere.”

Nu kan Jonatan og resten af ALAWARI! foreløbigt se frem til koncerter på Aarhus Jazz Festival, samt flere steder rundt i landet, og ikke mindst de 10.000 kr. fra JazzDanmark i hovedpræmie til et selvvalgt projekt plus et coachingforløb.